Preskočiť na obsah

Social economy

Sociálna ekonomika, nezamestnanosť mládeže a solidarita. To boli hlavné témy mládežníckej výmeny, do ktorej sa 30 mladých Európanov z Talianska, Grécka, Španielska, Francúzska, Portugalska a Slovenska zapojilo z kultúrneho dialógu o inklúzií a integrácie. Projekt o Sociálna ekonomike mladých sa uskutočnil v Mytilene, hlavnom meste ostrova Lesbos v Grécku.

 

Hlavné ciele projektu boli:

 

– zvýšiť povedomie mladých ľudí o problémoch a ťažkostiach vo vidieckych oblastiach,

 

– mobilizovať možnostiam rozvoja v rámci komunít,

 

– mobilizovať mladých ľudí v aktívnej účasti na dopadoch a aktivitách osobného a komunitného rozvoja,

 

– podporovať podnikanie mladých ľudí, presadzovať medzikultúrnu spoluprácu a problémy spojené s nezamestnanosťou mladých ľudí v európskych krajinách a nakoniec podporu programu Erasmus ako nástroja na povzbudenie mladých ľudí k občianskym činnostiam a integrácii.

 

Bývali sme v hoteli blízko miesta, kde sa konali aktivity. Jedlo bolo vynikajúce a pripravené bez čakania. Spoločné posedenie pri jedle a rozhovoroch na otvorenom priestranstve vytvorili zvláštnu atmosféru vibrácií Grécka. Program bol zaujímavý, toľko sme sa naučili. Oceňujeme skutočnosť, že projekt bol navrhnutý tak, aby mal dostatok voľného času na spoznávanie a integráciu s ostatnými účastníkmi. Atmosféra počas celého projektu bola veľmi príjemná a cítili sme sa uvoľnene. Boli sme vďační za to, že sme mali príležitosť stretnúť sa s neuveriteľnou a pozitívnou skupinou ľudí z Poliany a iných kultúr. S niektorými sme si vytvorili špeciálne vzťahy a zostali v kontakte aj po ukončení projektu. Naša slovenská skupina bola súdržná a kooperatívna, veríme, že sme prispeli a že náš výsledok prispel do pozitívneho hodnotenia projektu.

 

Veríme, že poznatky z projektu využijeme na univerzite ako aj v reálnom živote. 

Obrovská vďaka za túto príležitosť.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *