Preskočiť na obsah

Walls of Ignorance | Komotini, Grécko

Walls of Ignorance je vzdelávací program na rozvoj lídrov v téme LGBT. Naším cieľom je spojiť prvky mäkkých zručností (ako je vedenie, kritické myslenie, marketing a tvorivosť) s tvrdými zručnosťami (znalosť problematiky, história hnutia), aby sa vytvorila nová generácia rozhľadených, znalých a schopných LGBT aktivistov.

 

Program poskytuje širokú škálu workshopov, hovorí o rôznych aspektoch projektového riadenia (ako je strategické plánovanie a rast, rozvoj marketingovej stratégie, efektívne riadenie účtov na sociálnych sieťach, získavanie finančných prostriedkov, sebaprezentácia), ktoré vedú profesionáli z tejto oblasti – napríklad Kancelária verejného ochrancu práv Slovenskej republiky alebo pani Pašková, zakladateľka spoločnosti Curaprox na Slovensku, ktorá bola vyhlásená za najlepšiu manažérku roku 2019. Dopĺňajú ho workshopy spojené so založením LGBT hnutia, jeho históriou, súčasnou situáciou LGBT komunity na celom svete, sociologickými vzormi za homofóbiu a biologickým pozadím homosexuality. Účastníci majú príležitosť sa nielen inovatívne vzdelávať, ale aj prakticky otestovať získané vedomosti. Môžu si vytvoriť plány na zvýšenie všeobecného povedomia o postavení a konfliktoch, ktoré LGBT komunita zažíva, a ich realizáciu v praxi v komunitách.

 

Program pozostáva z dvoch týždenných školení, prvé v Bratislave na Slovensku, ktoré sa uskutočnilo od 22. februára do 29. februára 2020, a druhé v gréckom Komotini, ktoré sa uskutoční v júli 2021. Prvé predstavilo aktivizmus a taktiež sme vytvorili plány workshopov, jeden z tvorivých výstupov projektu, ktoré sú testované mladými ľuďmi v ich komunite. Počas druhého školenia sa zameriame na zdokonalenie predtým získaných zručností a tiež na vytvorenie odporúčaní pre tvorcov politiky. Každá krajina je zastúpená 2 lídrami, ktorí sa tiež zúčastnia diskusie za okrúhlym stolom v Bruseli v septembri 2021, kde sa výsledky programu predstavia zástupcom Európskeho parlamentu a Európskej komisie, vo forme brožúry obsahujúcej odporúčania týkajúce sa prístupu k vzdelávacím programom v LGBT oblasti. Účastníkmi a tvorcami projektu je 36 mladých a motivovaných ľudí, ktorí chcú priniesť skutočnú zmenu do svojich komunít.

Hľadáme: účastníkov od 18 rokov

Deadline: 25.6.2021

Viac informácií: www.wallsofignorance.eu