Preskočiť na obsah

ESC Safe Town, Komotini, Grécko

Krátkodobý dobrovoľnícky projekt Safe Town v gréckom meste Komotini bol pre nás skvelou príležitosťou naučiť sa niečo o civilnej ochrane od miestneho Červeného kríža.

 

Prvý týždeň sme sa zúčastnili rôznych workshop-ov o civilnej ochrane a na kurze prvej pomoci. Získané vedomosti sme v nasledujúcich týždňoch mali možnosť využiť počas požiarnych hliadok s Červeným krížom v miestom lese.

 

Okrem aktivít s dobrovoľníkmi z Červeného kríža sme spolupracovali s miestnou civilnou ochranou na tvorbe edukačnej prezentácii o tom, ako vysoké teploty pôsobia na rôzne povrchy v okolí centra mesta.

 

Jeden z našich posledných dní na projekte sme strávili na miestnej hasičskej stanici, kde sme na garážové dvere namaľovali hasiča hasiaceho oheň. Naša maľba tak bude miestnym ľuďom pripomínať dôležitosť práce hasičského zboru.

 

Posledný večer v Komotini sme boli súčasťou dôležitej udalosti – slávnostného odovzdávania nového záchranárskeho auta členom Červeného kríža. Počas tejto udalosti sme mali príležitosť porozprávať miestnym obyvateľom o tom, čo sme sa počas nášho mesiaca v Komotini naučili a tiež poďakovať záchranárom z Červeného kríža a hasičského zboru za čas strávený s nimi a za to, ako neúnavne sa starajú o našu bezpečnosť.

 

S pozdravom, 

 

Katarína Karáseková