Preskočiť na obsah

Turn Your Hobby Into a Business

Mládežnícka výmena v tureckom Erzican

V polke októbra sme dostali úžasnú príležitosť vycestovať do Turecka (konkrétne do mesta Erzincan) a zúčastnili sme sa mládežníckej výmeny s názvom Turn Your Hobby Into a Business. Ako už značí samotný názov, projekt bol zameraný na ekonomické sféry a zúčastnilo sa ho celkovo 5 krajín: Turecko, Slovensko, Grécko, Poľsko a Rumunsko.

 

Program tvorili najmä skupinové aktivity na témy biznis, podnikanie, či nezamestnanosť a na konci projektu sme si vytvorili aj vlastný biznis plán. Počas večerov sme prezentovali naše krajiny a kultúru a zblížili sme sa tak účastníkmi z iných krajín. Taktiež sme navštívili veľa zaujímavých miest, od vodopádov, cez univerzitu a edukačné centrum až po vinohrady, takže program bol naozaj pestrý a dal nám mnoho nových zážitkov.

 

Medzi aktivitami sme mali tiež voľný čas, ktorý sme využili na spoznanie mesta, ochutnanie tureckej kuchyne a v neposlednom rade sme si naplno užívali pravú tureckú atmosféru.

Vďaka projektu sme spoznali veľa skvelých ľudí z rôznych kútov sveta a vytvorili sme
nové medzinárodné kamarátstva, ktoré stále pretrvávajú aj po skončení projektu. Za týchto 10 dní sme toho zažili nesmierne veľa, získali sme kopec nových vedomostí a projekt hodnotím ako jednu z najlepších skúseností vôbec. Veľmi pekne ďakujeme za možnosť vycestovať, vyskúšať niečo nové a tiež reprezentovať našu krajinu a už teraz sa tešíme na ďalšie projekty v budúcnosti. 🙂

 

Emma Slobodníková