Preskočiť na obsah

Be fit through moving it!

Táto mládežnícka výmena bolo moja prvá skúsenosť s Erasmom+ projektami. Nádherný týždeň plný zážitkov sme strávili v malom mestečku menom Bayburt. Ak mám byť úprimná nikdy predtým som o tomto meste nepočula a zo začiatku som bola aj trošku skeptická ohľadom toho všetkého. Ale tento pocit sa veľmi rýchlo zmenil a ja som zažila najkrajší týždeň môjho života. Stretla som úžasných ľudí z Portugalska, Grécka, Rumunska, Litvy a Turecka. Počas tohto týždňa sme si všetci prirástli k srdcu.

 

Témou tejto mládežníckej výmeny bol zdravý životný štýl. Spoločne sme sa všetci naučili niečo viac ako pomôcť svojmu telu a ako si spoločne užiť pohyb. Spolu sme si zahrali rôzne hry spojené s pohybom a taktiež sme si aj spravili rôzne prechádzky, počas ktorých sme objavovali krásy Turecka. Taktiež sme mali možnosť si vyskúšať aj lukostreľbu. Počas našich výletov sme sa zastavili aj v miestnom múzeu, kde sme mali možnosť vidieť ako sa žilo v Turecku v minulosti. Aby toho nebolo málo, stihli sme aj výlet loďou pri krásnom západe slnka. Naozaj sme doniesli do Turecka krásne počasie na týždeň, ktoré sme využili naplno. \

 

Počas tohto týždňa sme spoznali pravé Turecko bez turizmu a turistických atrakcií. Mali sme možnosť vidieť kultúru a spôsob života v Turecku. A taktiež sme vyskúšali typické turecké jedlá, ktoré boli úžasne. Nakoniec, keďže sme boli ubytovaní v areáli univerzity, sme mali možnosť zažiť študentský život na univerzite. Počas tohto týždňa sme zažili neskutočne veľa a získali sme to najdôležitejšie – kamarátstvo.

 

Chcela by som sa ešte poďakovať za túto úžasnú príležitosť, ktorú som dostala. Som veľmi rada, že som mohla byť súčasťou tohto projektu a jednoznačne keď bude možnosť, pôjdem znova!

 

Nina Mydliarová