Preskočiť na obsah

Život je jedno veľké odvážne dobrodružstvo

Hovorí sa, že čas letí a len my sami môžeme byť jeho navigátorom.

 

V tejto neľahkej dobe kde celý svet rieši pandémiu a cestovanie je naozaj obmedzené sa nám podarilo absolvovať krásny projekt v malej no o to krásnejšej dedinke Coy v Španielsku. Cesta na miesto projektu bola náročná no o to viac zaujímavá, sprevádzaná nedočkavosťou a zvedavosťou kde sa ocitneme o pár hodín a ako bude vyzerať miesto, ktoré sa stane na pár nasledujúcich dní našim domovom.

 

Keď sme prišli na miesto konania projektu bola už tma a my sme totálne unavené po dlhej ceste nevideli na oči. Všetko sa však zmenilo na druhý deň kedy sme z okna našej izby uvideli krásny pohľad. Malá útulná dedinka, ktorá priam dýchala španielskou atmosférou, plná úzkych uličiek, stromami s pomarančmi či granátovými jablkami.

Projekt s názvom Jamstruments mal veľmi zaujímavú tému. Na prvý pohľad dve úplne nespojiteľné témy: separácia – triedenie odpadu a hudba. Na projekte sme sa naučili veľa o ekológii, správnej separácii odpadu a o tom ako aj my sami môžeme prispieť ku zmene našej planéty k lepšiemu. Samotný projekt bol popretkávaný a spojený s lekciami ohľadom hudby kde sme sa mohli učiť jeden od druhého. Vyrábali sme hudobné nástroje z odpadu a následne sme dokonca tieto nástroje využili a prezentovali na koncerte, ktorý sa uskutočnil na konci celého projektu.

 

Okrem hromady nových poznatkov, nezabudnuteľných zážitkov, priateľstiev, ktoré stále trvajú a vieme, že budú trvať ešte dlho, nám tento projekt dal aj možnosť zdokonaľovania sa v komunikácii v cudzom jazyku a možnosť spoznať nie len španielsku kultúru, ale aj mnohé iné, keďže každý večer svoju krajinu a s ňou spojenú aj kultúru prezentovala iná krajina.

Tento projekt bol mojim prvým, no určite nie posledným. Pretože život je jedno veľké odvážne dobrodružstvo. 😊

 

Tatiana