Preskočiť na obsah

“Berlín. Úžasný zážitok.”

Berlín. Úžasný zážitok.


Koncom marca som mal možnosť zúčastniť sa školenia InnoBoost, ktoré bolo zamerané na pracovníkov s mládežou, ktorých kompetenciou je najmä projektový manažment. Pracovníci s mládežou, ktorí riadia projekt, čelia každodenným praktickým riadením aktivít tak, aby zodpovedali potrebám príjemcov a víziám darcu.


Spolu s účastníkmi z 12 krajín sme pracovali na vývoji vlastných projektov s neustálou podporou profesionálov z InterCollage. Celý tento tréningový kurz bol síce namáhavý, no ohromne bohatý na nové vedomosti, skúsenosti, a hlavne som mal možnosť stretnúť a spoznať ľudí s podobnou vášňou pre tvorbu projektov pre mladých, vďaka čomu som si ohromne rozšíril svoju sieť dobrých kontaktov.


Mali sme možnosť otestovať si aj svoje schopnosti time managementu, keď nás počas návštevy Berlína čakali rôzne úlohy spojené najmä s návštevou historických pamiatok západnej časti mesta. No projekt samotný sa odohrával v národnom parku v okolí Berlína, čo nám zaručilo nepretržitý prístup k úžasnej prírode, kde sme počas voľného času vedeli príjemne relaxovať.

 

Za túto príležitosť som vďačný aj organizácii Youth for Equality, kde aj napriek menším obavám, že tento projekt bude vzhľadom k mojim skúsenostiam dosť pokročilý, som dal do toho čo som mohol, a lúčil sa so všetkými ako s kolegami, s ktorými sme odviedli kus dobrej roboty.

 

Dominik