Preskočiť na obsah

Mládežnícka výmena Populism is No Joke

Pred pár dňami sa skončila mládežnícka výmena s názvom Populism is No Joke. V chorvátskej dedine Orahovica sa stretlo viac ako 40 účastníkov z 8 krajín sveta. Účastníci využívali metódy neformálneho vzdelávania na preskúmanie hlavných princípov liberálnej demokracie a ako populizmus spochybňuje tieto princípy. Skúmali aj postmodernizmus, woke ideológiu – hnutie, ktoré je medzi mladými ľuďmi veľmi obľúbené – a jeho podobnosti s niektorými základnými princípmi populizmu.

 

Každá krajina si vyskúšala aj organizáciu vlastného workshopu, ktorá nás tiež veľa naučila. Krajiny poňali prípravu svojich workshopov odlišne a každý z účastníkov mal možnosť ukázať svoje kreatívne “ja”.

 

Počas “intercultural night” sme mali možnosť vyskúšať jedlá a nápoje iných kultúr a zatancovať si ich tradičné tance. Cez voľný čas sa väčšina participantov rozhodla degustovať lokálne víno v miestnom vinárstve alebo ísť na viaceré túry. Na jednej z nich sa nám dokonca podarilo aj stratiť, takže sa začal boj o život v chorvátskych lesoch . O zábavu sme mali postarané 😁

 

Sima