Preskočiť na obsah

,,Be a roof for someone” v belgickom hlavnom meste Bruseli

V polovici októbra sme sa skupinka Slovákov zúčastnili mládežníckej výmeny na tému bezdomovectvo priamo v hlavnom meste Európy, teda v Bruseli.

 

Počas projektu ,, Be a roof for someone “ sme sa venovali rôznym zábavným, ale zároveň aj veľmi náučným aktivitám, pri ktorých sme rozoberali tento súčasný problém, ktorý je čím ďalej rozšírenejším a výrazne ovplyvnený pandémiou Covid- 19, ktorá to iba zhoršila. Spoločne v skupinách sme to podrobne rozoberali, aká je situácia v iných krajinách a spoločným otvoreným diskutovaním sme sa snažili prísť na riešenia, ako tomuto predísť. Nápadov a inšpirácie bolo naozaj veľa vďaka aktívnemu prístupu každého jedného účastníka. Svoje návrhy sme prezentovali prostredníctvom kreatívnych projektov, ktoré sme vytvárali počas celého pobytu.

 

Mládežnícka výmena sa niesla veľmi skvelou, príjemnou a priateľskou atmosférou. Fantastické ubytovanie, zaujímavý program a skvelé jedlo to cele iba spríjemňovali. Večery sme si vychutnávali prechádzkami Bruselskými uličkami, v ktorých sa šírila nádherná jesenná atmosféra. Vytvorili sme si navzájom úžasné kamarátstva s pevnými putami obohatené vtipnými a nezabudnuteľnými spomienkami. Záver projektu sme si spríjemnili natáčaním originálnych videí, ktoré zachytávali danú tému. Neskôr sme z nich vytvorili niekoľko krátkych filmov, ktoré sme si v posledný večer vychutnali a ohodnotili na Noci Oskarov.

 

Romana