Preskočiť na obsah

Myslíme na našu budúcnosť?

V súčasnom svete sa nám otvára nespočetné množstvo možností, a to aj v rámci cestovania. Ženieme sa za skvelými zážitkami a neriešime aké negatívne následky vedomky/nevedomky spôsobujeme. Či už sú to dovolenky, na ktoré sa vyberieme čo i len raz ročne alebo vzdelávacie programy kdekoľvek v zahraničí.

V tom pocite slobody či relaxu zrejme zabúdame na to, že nejde len o to, niečo si plnými dúškami vychutnávať a nebrať ohľad na nič iné alebo na iných. 

Napríklad aj pre to sme sa namiesto dovolenky na Islande zúčastnili workcampov, kde sme nielen pomohli zachovávať krásu prírody v návale turistov, ale urobili aj niečo pre budúcnosť, pretože chceme, aby túto krásu mohli zažiť aj ďalšie generácie. 

Dúfame, že v dokonalom svete sociálnych médií sa stane táto fotka akýmsi tŕňom v oku a že sa nad ňou pozastavíme a sami si uvedomíme, že dokonalých miest na “selfie” či fotiek na “instagram” bude zrejme len ubúdať.

V roku 2014 bolo množstvo odpadu vyprodukovaného turizmom 4,8 mil ton, čo predstavuje 14% celkového odpadu (UNEP). Podľa výskumu Eunomia Research & Consulting až 80% z 12,2mil ton plastového odpadu skončí v mori! Aké sú tieto čísla v súčasnosti?”

Travel the world. And then change it for the better” 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *