Preskočiť na obsah

ProSana II

Mala som úžasnú príležitosť stať sa účastníkom úžasnej mládežníckej výmeny s názvom „ProSana 2“ založenej v rámci programu Erasmus Plus. Mladí ľudia z Talianska, Poľska, Slovenska, Grécka, Bulharska a Rumunska sa zhromaždili v rumunskej Poiana Negrii. Zdieľali sme neuveriteľné medzikultúrne dobrodružstvo a užili sme si rumunskú zimnú ríšu divov.

 

Účelom projektu ProSana 2 bolo udržať motiváciu európskych mladých ľudí prejsť na zdravší životný štýl vyváženou stravou a pravidelným športovaním. To všetko sa stalo prostredníctvom neformálneho vzdelávania v multikultúrnom kontexte založenom na tolerancii a vzájomnom rešpekte.

 

Pre mňa to bol jeden z najkrajších a najneočakávanejších zážitkov, aké som kedy zažila. Trochu som sa bála uniknúť zo svojej komfortnej zóny, ale teraz môžem čestne povedať, že to bola najlepšia voľba, akú som zatiaľ v živote urobila. Pred príchodom som nemala žiadne skutočné očakávania, ale našla som si tam úžasnú skupinu ľudí a táto skúsenosť by bez ich prítomnosti nebola taká fantastická. Budem si pamätať tieto dva týždne, všetkých ľudí a miesta, ktoré som videla do konca života.

 

Karina Bešenejová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *