Preskočiť na obsah

Walking towards equal opportunities

8 Slovákov – 7 dní – 6 európskych krajín – jeden obrovský a úžasný zážitok! V krátkosti o našom dobrodružstve v rámci programu Erasmus plus pre mládež v Portugalsku.

 

Ako sme sa cítili? Čo sme sa dozvedeli A hlavne: Čo sme zažili a s kým? Neexistujú slová, ktoré by mohli presne opísať zábavu a dobrý čas, ktoré sme všetci prežili spolu. Nielen pokiaľ ide o všeobecný pobyt vo Aveiro so všetkými tými úžasnými ľuďmi, ale aj o aktivity, ktoré nás naučili oveľa viac o našom vlastnom životnom prostredí ako všetky formálne školské hodiny. Ľudia tvoria svet svojimi činmi a v tomto projekte sme sa snažili tento svet vylepšiť. Nielenže sme lepšie porozumeli všetkým menšinám, ale tiež sme zistili, ako im pomôcť integrovať sa, ako pomôcť našej planéte, zvýšili sme úroveň našej tvorivosti. Chceme byť svedkami skutočnej medzikultúrnej integrácie a porozumenia. 

 

Pokiaľ ide o ľudí, nemohli sme dúfať v lepšie. Všetky socializačné aktivity boli úžasné a pocit, že skutočne žijete s ľuďmi z rôznych prostredí celý zážitok urobil oveľa intenzívnejším a nezabudnuteľným. Do našich životov prišli skvelí priatelia, ktorí zostali. Sme v kontakte dodnes a sme ochotní tak zostať. Celkovo sa nám neformálne vzdelávanie dostalo pod kožu a plánujeme pokračovať v šírení vecí, ktoré sme sa dozvedeli počas projektu, medzi ďalších ľudí a spoločnosti okolo nás.

 

Jedno veľké poďakovanie patrí spoločnosti Youth for Equality a AveiroViva za túto príležitosť a skúsenosti, ktorých sme mohli byť súčasťou.

 

Peter Kasenčák

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *