Preskočiť na obsah

“Greening” skills of young people

Greening Skills of Young People  April 2023

Ekologické zručnosti mladých ľudí 

🌍 Projekt spojil 24 mladých ľudí zo Slovenska, Česka, Poľska, Rumunska, Španielska, Litvy, Turecka a Macedónska na 6-dňovom programe mobility/školenia. Počas tohto programu sa zúčastnili rôznych neformálnych aktivít, workshopov a zdieľali osvedčené postupy s ostatnými účastníkmi.

📈 Cieľom tohto projektu bolo zdieľať príklady zelených pracovných miest a podnikov v rôznych oblastiach krajín a diskutovať o budúcich možnostiach, ako získať súbor zelených kompetencií účastníkov, ktoré by mohli využiť pre svoje vlastné profesionálne potreby, ale najmä ich preniesť na iných mladých ľudí.

🤝 Mali možnosť spojiť sa s ostatnými účastníkmi projektu, mentormi, odborníkmi, zainteresovanými stranami a partnermi. Spoločne vytvorili skvelú pôdu pre ďalšiu spoluprácu.

V rámcí projektu participanti vytvorili plán neformálnych aktivít pre študentov stredných škôl a tiež vlastné biznis plány ohľadom možností “zeleného” podnikania.


🌍 The project brought together 24 young people from Slovakia, Czechia, Poland, Romania, Spain, Lithuania, Turkey and Macedonia for a 6-day mobility/training program. During this program, participants took part in various non-formal activities, workshops, and shared good practices with other participants.
📈 The goal of this project was to share examples of green jobs and enterprises in different
countries and discuss the future options, to gain a set of green competencies of participants which might be
used for their own professional needs but mostly to transfer them to
other young people.
🤝 Participants had the opportunity to connect with other project participants, mentors, experts, stakeholders, and partners. Together, they created a common ground for great collaboration and future cooperation. 💪
Within the framework of the project, the participants created a plan of non-formal activities for high school students and also their own business plans regarding the possibilities of “green” business.
 
This project was funded under the Erasmus+ program.